Şirince Köyü

Şirince Köyü

Şirince Gezi Rehberi

Maya takvimine göre kıyametin kopacağı ön görülen tarihte sığınılması gereke iki yerden biri olarak gösterildiği için tüm dünyaya adını duyuran Şirince, Efes Antik Kenti, Yedi Uyuyanlar ve Meryemana gibi dini anlamda Hıristiyanlar için büyük önem taşıyan ikonik yerlere yakınlığı ile de dikkat çekiyor. Yılın her mevsimi ziyaret edebileceğiniz Şirince’ye en ekonomik ulaşım şekli şüphesiz İzmir Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalanmak olacaktır. İşte sizler için hazırladığımız Şirince gezi rehberi:

Şirince’de Gezilecek Yerler

Göz kamaştıran cumbalı evlerin ve yemyeşil alanların çevrelediği Şirince’de dinlerin ve kültürlerin harmanlandığına da şahit olacaksınız. Küçük yüzölçümünün aksine sunduğu birbirinden keyifli tatil deneyimleri ile her yıl sayısız yerli ve yabancı ziyaretçinin ilgi odağında olmaya devam ediyor.

St. John Kilisesi: Şirince’nin en önemli kilisesinden biri olarak kabul edilen St. John Kilisesi, yerleşim yerinin en ikonik yapılarından biri aynı zamanda. Tarihi kilisenin dilek tutulan havuzuna para atarak dileğinizi dileyebilir, meşhur şarap mahzenini gezebilirsiniz.

Nesin Matematik Köyü: Ünü il sınırlarını aşıp tüm Türkiye’ye yayılan Nesin Matematik Köyü, Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin’in büyük uğraşları sonucu kurulmuş bir yer. Her daim ücretsiz matematik derslerinin verildiği ve pek çok gönüllünün hizmet verdiği Nesin Matematik Köyü, Şirince’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri.

Şirince Evleri: Köyün hemen hemen her noktasından görülebilen cumbalı Şirince evleri, genellikle iki veya üç katlı olmakla birlikte Rum döneminden günümüze kadar ulaşmış nadir yapılar arasında bulunuyor.

Şirince’de Yapılacak Aktiviteler

Kartpostalları aratmayacak güzellikteki cumbalı evleri ve tarihi kiliseleri, meşhur şarap mahzenlerinin yanı sıra Şirince’de yapılacak pek çok aktivite de bulunuyor. İşte bunlardan bazıları:

  • Şirince’de güne envaiçeşit lezzetin bir arada bulunduğu serpme köy kahvaltısı ile başlayın.
  • Buraya özgü meşhur kumda pişen közde Türk kahvesini tadın.
  • Şirince çarşısını gezin ve sevdikleriniz için yöresel hediyelik eşyalardan alın.
  • Şirince seyahatinize renk katacak, bölgeye oldukça yakın mesafede bulunan Meryemana Evi, Efes Antik Kenti, Pamucak Sahili ve Yedi Uyuyanlar’ ziyaret edin.
  • Özel eğitimli atlar eşliğinde sıra dışı bir Şirince turu yapın.

Şirince’de Yeme İçme

İzmir Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak Şirince seyahatinizi planladınız ve şimdi sıra geldi yeme içme rehberi hazırlamaya… Bölgedeki konaklama tesislerinin birçoğu oda kahvaltı konseptli “butik otel”den oluşuyor. Otellerin yanı sıra pek çok yeme içme mekanının da olduğunu söylemek mümkün. Bunların başında gelen Üzüm Cafe, Cici Ege, Gülgün Abla’nın Yeri vb. yerlerde Şirince lezzetlerini tadabilirsiniz.

Şirince’de Gece Hayatı ve Eğlence

Şirince’nin yüzölçümünün küçüklüğüne aldanmayın çünkü sizi gayet tatmin edecek bir eğlence anlayışının olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Gerek konaklama tesisleri gerekse bölgedeki kafe ve restoranların çoğunda canlı müzik bulunuyor. Şirince seyahatinize renk katacak mekanlarda canlı müziğin tadını çıkarabilirsiniz.

Şirince’ye Nasıl Gidilir?

İzmir’in Selçuk ilçesi sınırları içerisinde yer alan Şirince’ye nasıl gidilir sorunuza cevap olarak, karayolu ve havayolu olmak üzere farklı alternatifleri sizler için listleledik. İşte İzmir araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak Şirince’ye nasıl gidilir, cevabı:

Karayolu: Şirince, İzmir’in ilçesi Selçuk’ta yer alsa da aslında Aydın’a çok daha yakın bir konumda bulunuyor. İzmir Selçuk’tan 10-15 dakika içerisinde ulaşılabilen Şirince’ye gelmek için İzmir veya Aydın varışlı otobüs seferlerini değerlendirebilirsiniz. Ardından kiraladığınız araçla yaklaşık 1 saat içerisinde Şirince’ye varmanız mümkün.

Havayolu: İzmir Adnan Menderes Havalimanı varışlı uçuş seferleri ile Selçuk ilçesindeki Şirince’ye ulaşım oldukça kolay. Öyle ki İzmir Havalimanı araç kiralama hizmetleri sayesinde havalimanına varır varmaz aracınızı teslim alabilir ve 1 saat içerisinde de Şirince’ye varabilirsiniz.


Whatsapp Telefon