Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Gezi Rehberi

Denizli der demez şüphesiz herkesin aklına, adını tüm dünyaya duyurmuş, kartpostalları kıskandıracak bir doğal güzelliğe sahip Pamukkale Travertenleri geliyor. Efsanelere konu olmuş mağaraları, yöresel lezzetleri, ilginç doğal güzellikleri ve sunduğu sayısız aktivite imkanları ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağında olan Pamukkale, İzmir Havalimanı araç kiralama, Denizli araç kiralama, Pamukkale araç kiralama hizmetleri sayesinde daha ekonomik bir tatil rotası olabilir. İşte sizler için hazırladığımız Pamukkale Gezi Rehberi:

Pamukkale’de Gezilecek Yerler

Ege Bölgesi ve Akdeniz’in tam ortasında kalan Denizli’nin sınırları içerisinde bulunan dünyaca ünlü Pamukkale, aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne de adını yazdırmış durumda. Birbirinden ilginç doğal oluşumları ile adeta göz kamaştıran Pamukkale ve çevresinde gezilecek yerler:

Pamukkale Travertenleri: Denizli’ye gelenlerin genelde ilk durağı olan Pamukkale Travertenleri, rüya gibi bir tatilin ilk rotası olmaya değer gerçekten de… Doğal oluşumların her birinin göz kamaştırdığı Pamukkale Travertenleri’ni gezip görmek için en az bir gününüzü ayırmanızı öneriyoruz.

Bağbaşı Kent Ormanı: Denizli şehir merkezine yaklaşık 2 km uzaklıkta yer alan Bağbaşı Kent Ormanı, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Çok sayıda farklı ağaç ve bitki türüne ev sahipliği yapan Bağbaşı Kent Ormanı’nda adeta temiz havaya doyacaksınız.

Hierapolis Antik Kenti: Pamukkale’ye oldukça yakın bir mesafede bulunan Hierapolis Antik Kenti’nin tarihi 2. yüzyıla kadar uzanıyor. Tarihe merakınız varsa eğer antik kenti bir rehber eşliğinde gezmenizi tavsiye ediyoruz.

Pamukkale’de Yapılacak Aktiviteler

Pamukkale araç kiralama veya İzmir Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalandınız, seyahatinizi planlandınız ve sıra geldi yapılacak aktiviteler listenizi hazırlamaya… İşte öneriler:

  • Denizli Pamukkale’nin doğal oluşumlarını fotoğraflayın ve Pamukkale Travertenleri’ni balon turu ile bir de tepeden görün.
  • Honaz Dağı’nda yamaç paraşütü yapın.
  • Yenice ve Karahayıt kaplıcalarının şifalı sularında dinlenin.
  • Hierapolis Antik Havuzu’nda serinleyin.
  • Jeep Safari turlarına katılarak Pamukkale’yi farklı bir şekilde deneyimleyin.

Pamukkale’de Yeme İçme

Yöresel Ege mutfağı ve Akdeniz mutfağının esintilerini fazlasıyla taşıyan Pamukkala – Denizli, yabancı turistlerin de uğrak noktasında olduğu için tüm dünya mutfaklarından da lezzetler sunan bir yerleşim yeri. Bölgede mutlaka tatmanız gereken lezzetlerin başında ise tas kapaması, tandır, Denizli kebabı, tirit, sıyırma, darı ekmeği ve un çorbası geliyor. Tüm bu lezzetleri tadabileceğiniz popüler yeme içme mekanları ise şöyle: Kocabaylar Kebap Salonu ve Kebapçı Baki. Ayrıca Denizli – Pamukkale otellerinde de dünya mutfaklarından lezzetler tadabilirsiniz.

Pamukkale’de Gece Hayatı ve Eğlence

İzmir Havalimanı araç kiralama ya da Pamukkale araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak Pamukkale’ye geldiniz ama eğlence mekanları için arayışa girdiniz. Bölgenin küçük yüzölçümü sizi şaşırtmasın çünkü oldukça turistik bir yer olduğu için her yaştan ve zevkten insana hitap eden gece hayatı ve eğlence mekanları bulunuyor: Imagine Bar, Çakıl Gazinosu, Saint Tropez vb. Bunların yanı sıra Denizli’de yılın belli zamanlarında çeşitli festival ve etkinlikler de düzenleniyor: Denizli Ege Aşıklar Festivali, Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali, Akvadi Festivali vb.

Pamukkale’ye Nasıl Gidilir?

Ege ve Akdeniz bölgelerinin tam ortasında bulunması, çok sayıda şehirden ulaşımı da oldukça kolaylaştırıyor. Denizli araç kiralama, İzmir araç kiralama hizmetleri ile Pamukkale seyahatinizi çok daha ekonomik hale getirebileceğinizi unutmayın.

Karayolu: İstanbul’dan 7 saat ve Ankara’dan 6 saat süren karayolu yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Denizli’ye Türkiye’nin hemen hemen her şehrinden düzenlenen otobüs seferleri ile ulaşabilirsiniz. Bir diğer seçenek de İzmir’den kiralayacağınız araçla Denizli Pamukkale’ye gelmek.

Havayolu: İzmir Adnan Menderes Havalimanı veya Denizli Çardak Havalimanı varışlı uçuş seferleri ile ulaşımınızı hızlandırabilir ve kiraladığınız aracı teslim alarak konforlu bir şekilde Pamukkale seyahatinize başlayabilirsiniz.

Demiryolu: Eskişehir’den Denizli’ye direkt olarak ulaşım hizmeti veren Pamukkale Ekspresi ile seyahatinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Buna ek olarak İzmir Basmane Tren Garı kalkışlı Denizli tren seferlerine de göz atabilirsiniz.





Whatsapp Telefon