Çeşme Alaçatı

Çeşme Alaçatı

Alaçatı – Çeşme Gezi Rehberi

Sadece Türkiye değil, dünyanın dört bir yanından ziyaretçilere ev sahipliği yapan Alaçatı, ülkemizin en popüler tatil beldelerinden biri. Özellikle 2000’li yıllardan sonra ciddi bir yükselişe geçen Alaçatı, göz kamaştıran tarihi taş evleri, şirin mi şirin butik otelleri, şölen tadında geçen etkinlik ve festivalleri, leziz mi leziz sakızlı dondurması ve rengarenk gece pazarları ile gelen ziyaretçilerini fazlasıyla memnun ediyor. Alaçatı araç kiralama, İzmir Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak sizler de Alaçatı tatilinizi hem daha konforlu hem de daha ekonomik hale getirebilirsiniz. İşte sizler için hazırladığımız Alaçatı Gezi Rehberi:

Alaçatı’da Gezilecek Yerler

Alaçatı’nın tamamını gezme, hatta Çeşme’nin diğer beldelerini de ziyaret etme gibi bir düşünceniz varsa eğer en az 2 – 3 günlük bir seyahat planı yapmanızı öneriyoruz.

Alaçatı Değirmenleri: Alaçatı demek değirmen demek. Artık buranın sembolü haline gelmiş, Alaçatı hediyeliklerinin çoğunda göreceğiniz değirmen aynı zamanda bu yerleşim yerinin en ikonik yapısı. Beldeye kuş bakışı bakmak ve harika manzaranın tadını çıkarmak için en doğru yer olan Alaçatı Değirmenleri kartpostalları aratmayacak güzelliğe sahip.

Alaçatı Pazarı: Alaçatı’nın en gözde yerlerinden biri olan Alaçatı Pazarı’nda zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız. Birbirinden renkli hediyelik eşyalardan yöresel ürünlere kadar her çeşit ürünün sunulduğu Alaçatı Pazarı’nda enfes organik lezzetlerle de buluşabilirsiniz.

Alaçatı Evleri: Alaçatı’nın ikonikleşmiş yapıları olan tarihi taş evleri kartpostallık manzaralar sunuyor. 19. yüzyıla kadar uzanan geçmişi ile öne çıkan tarihi Alaçatı Evleri’nin önünde fotoğraf çekilmeden beldeden ayrılmamalısınız.

Alaçatı’da Yapılacak Aktiviteler

Erken rezervasyon fırsatlarından faydalanarak Alaçatı araç kiralama hizmetlerini çok uyguna getirebilirsiniz. Böylelikle Alaçatı’da yapılacak aktiviteler listenizi hazırlamaya başayabilirsiniz:

  • Alaçatı der demez akla ilk gelen aktivitelerden biri şüphesiz rüzgar sörfü oluyor. Daha önce sörf deneyiminiz olmasa bile kısa süreli temel eğitim alarak ve sörf araçları kiralayarak bu eşsiz deneyimi yaşamanız mümkün.
  • Alaçatı’nın birbirinden güzel beach club’larında doyasıya eğlenebilir, gün boyu deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarabilirsiniz.
  • Alaçatı Pazarı’ndan sevdikleriniz için birbirinden güzel hediyelik eşyalar almayı unutmayın.
  • Kumsalı ile her gelenin beğenisini toplayan meşhur Delikli Koy’da en az bir gününüzü geçirin.
  • Kemalpaşa Caddesi’ne giderek Alaçatı’da alışveriş ve gece hayatının nabzını tutabilirsiniz.
  • Pazaryeri Camisi’nin çok yakınında bulunan Kostantinos Kilisesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın.
  • Şayet tatil döneminize denk gelirse Alaçatı Ot Festivali’ne katılabilirsiniz.

Alaçatı’da Yeme İçme

Ege mutfağına özgü lezzetlerin yanı sıra tüm dünya mutfaklarından da lezzetlerin olduğu Alaçatı yeme içme mekanlar her damak zevkine uygun imkanlar sunuyor. Gerek konaklama tesisleri gerekse restoran ve kafelerde Alaçatı lezzetlerini tatma fırsatınız var. Alaçatı’da tatmadan dönmemeniz gereken başlıca lezzetler arasında sakızlı kahve, sakızlı dondurma, sakız reçeli ve deniz mahsulleri bulunuyor. Siz de İzmir Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak Alaçatı tatiliniz süresince harika yeme içme mekanlarını keşfe çıkabilirsiniz.

Alaçatı’da Gece Hayatı ve Eğlence

Alaçatı gece hayatı tıpkı diğer popüler tatil beldelerindeki gibi oldukça renkli ve her yaştan ve zevkten insana hitap ediyor. Canlı müzik mekanlarından, bar, pub, beach club, taverna, meyhane, disko ve gece kulüplerine kadar sayısız alternatifinizin olduğu Alaçatı’da tek kelimeyle hayat gece başlıyor diyebiliriz. Aya Yorgi, Goz Lounge, Tektekçi, gibi eğlence mekanlarının öne çıktığı Alaçatı’da sabahın ilk ışıklarına kadar doyasıya eğlenebilirsiniz.

Alaçatı’ya Nasıl Gidilir?

Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin tatil yeri olarak tercih ettiği Alaçatı’ya nasıl gidilir sorusuna verilebilecek cevaplar arasında karayolu ve havayolu alternatifleri bulunuyor.

Karayolu: İzmir araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak yaklaşık 77 km’lik bir mesafe katetmeniz dahilinde Alaçatı’ya varabilirsiniz.

Havayolu: İzmir Adnan Menderes Havalimanı varışlı uçuşunuz sonrasında İzmir Havalimanı araç kiralama hizmeti ile 84 km’lik bir yol katederek Alaçatı’na kolaylıkla ulaşabilirsiniz.


Whatsapp Telefon