İzmir Gezi Rehberi

İzmir Gezi Rehberi

İzmir Gezi Rehberi

Ege’nin incisi İzmir gezi rehberi hazırlayarak, İzmir Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalanmanız dahilinde geçireceğiniz gün kadar şehirde nereler gezilir, ne yenir, nasıl gidilir vb. sorulara cevap bulmanıza yardımcı olacağız. Yılın dört mevsimi farklı renkler, lezzetler ve fırsatlar sunan ve tarihi çok öncesine uzanan bu kadim şehri gelin birlikte gezelim:

İzmir’de Gezilecek Yerler

İzmir der demez elbette akla ilk olarak Çeşme, Alaçatı, Dikili, Özdere, Foça, Urla, Seferihisar gibi tatil beldeleri geliyor, ancak şehir merkezinde de sayısız gezilecek yerin olduğunu hatırlatmakta fayda var. Tarihi 8500 yıl öncesine kadar uzanan İzmir’de farklı kültürlerin harmanlandığı mekanlar ve lezzetler ile inanılmaz bir tatil deneyimi yaşamanız olası. Şehir müzeleri, bakir koylar ve ormanlık alanlar, tarihi çarşı pazarlar ve dahası ile gelenlerin kalbinde taht kuran İzmir’de başlıca gezilecek yerleri sizler için listeledik:

İzmir Saat Kulesi: İzmir’in belki de en ikonik yapısı olan ve şehrin tam merkezinde yer alan tarihi Saat Kulesi 1901 yılında dönemin İzmir Valisi Kıbrıslı Kamil Paşa tarafından inşa ettirilmiş, oldukça görkemli bir yapı. Beyaz mermer ve kesme taş oymacılığı ile göz dolduran İzmir Saat Kulesi’ni fotoğraflamadan şehirden ayrılmamalısınız.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı: İzmir’de alışveriş, yeme içme ve kültürel deneyimler üçlüsünü bir arada yaşayacağınız başlıca yerlerden biri Tarihi Kemeraltı Çarşısı’dır şüphesiz. Birbirinden renkli hediyelik eşyaların ve kültürel objelerin bir arada bulunduğu Kemeraltı Çarşısı’nda İzmir sokak lezzetlerinin de envaiçeşidini bulabilirsiniz. En az bir gününüzü ayırmanız gereken Kemeraltı Çarşısı’nda tek kelimeyle zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Tarihi Asansör: İzmir’i panoramik izleyebileceğiniz başlıca yerlerden biri de Tarihi Asansör. İzmir Havalimanı araç kiralama hizmetleri sayesinde kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Tarihi Asansör’de kartpostallık İzmir fotoğrafları çekebilirsiniz.

İzmir’de Yapılacak Aktiviteler

İzmir, aktivite anlamında uçsuz bucaksız imkan ve fırsatlar sunan bir şehir. Dolayısıyla İzmir seyahatiniz öncesinde küçük bir araştırma yapıp yapılacak aktiviteler listesi hazırlamanız size zaman kazandıracaktır. Elbette İzmir’e ne zaman gideceğiniz de yapılacak aktiviteler listenizi hazırlarken göz önünde bulundurmanız gereken bir etken. Yüzölçümü olarak oldukça büyük bir şehir olduğu için İzmir araç kiralama hizmetlerinden faydalanmanız, tatiliniz süresince daha fazla aktivite deneyimlemenize imkan tanıyacaktır.

  • İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda veya Alsancak Dostlar Fırını’nda meşhur İzmir boyozunun tadına bakın.
  • İzmir’in gözbebeği, gençlerin en çok sevdiği sosyalleşme noktası Kordon’da çimlere uzanın ve piknik yapın.
  • Sadece İzmir’in değil, tüm Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden biri olan Çeşme Alaçatı’da en az bir gün geçirin.
  • Tarihi Asansör’de İzmir’i panoramik seyredin ve enfes gün batımını fotoğraflayın.
  • İzmir’in en önemli turistik yerlerinden bir diğeri olan Selçuk Şirince ve Efes’i ziyaret edin.
  • Foça, Urla, Özdere, Ürkmez ve Dikili gibi tatil beldelerinde deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarın.

İzmir’de Yeme İçme

İzmir mutfağına özgü lezzetlerin neredeyse tamamı Ege mutfağının büyük bir bölümünü oluşturuyor kuşkusuz. İzmir yeme içme der demez sayılabilecek sonsuz lezzet ve mekan bulunuyor. İzmir’de Ege otları, zeytinyağlıları ve deniz mahsulleri gibi lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Meşhur İzmir kumrusu, boyozu, gevreği, zerde ve keşkeği, köftesi, zeytinyağlıları ve dahasını tadabileceğiniz yeme içme mekanları arasında en popülerleri ise Tavacı Recep Usta, La Cigale Restoran vb. bulunuyor.

İzmir’de Gece Hayatı ve Eğlence

İzmir gece hayatı ve eğlence olarak her yaştan ve zevkten insana hitap edebilen bir şehir. Bunun yanı sıra yıl boyunca düzenlenen etkinlik ve festivaller de İzmir seyahatinize renk katacağına eminiz. Birbirinden renkli fuar etkinliklerine ek olarak Alaçatı Ot Festivali, Gümüldür Mandalina Festivali, Bayındır Çiçek Festivali, Enternasyonal Fuarı, Tarihi Havagazı Fabrikası Konserleri, Urla Enginar Festivali, şehrin önde gelen etkinlikleri… İzmir Havalimanı araç kiralama hizmeti ile İzmir seyahatinizi daha ekonomik hale getirebilir ve bütçenizin dilediğiniz kadarını gece hayatı ve eğlenceye ayırabilirsiniz.

İzmir’e Nasıl Gidilir?

İzmir, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinden havayolu, karayolu, denizyolu ve demiryolu ile ulaşım sağlayabileceğiniz bir şehir. İzmir araç kiralama hizmetleri sayesinde şehre ulaştıktan sonra kiraladığınız aracı teslim alarak seyahatinize konforlu bir başlangıç yapabilirsiniz.

Karayolu: Türkiye’nin hemen hemen her şehrinden otobüs seferlerinin düzenlendiği İzmir’e hiç aktarma yapmadan ulaşmanız mümkün.

Havayolu: Türkiye’nin birçok şehrinden Adnan Menderes Havalimanı varışlı uçuş seferi bulmanız muhtemel. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na vardıktan sonra kiraladığınız aracı teslim alarak seyahatinize devam edebilirsiniz.



Whatsapp Telefon