İzmir'de Gezilecek Yerler

İzmir'de Gezilecek Yerler

İzmir’de Gezilecek Yerler

Ege Bölgesi sınırları içerisinde yer alan ve yüzölçümü olarak Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olan İzmir gezilecek görülecek yer, tadılacak lezzet, yapılacak aktivite bakımından sayısız imkan ve fırsat sunan bir şehir. İzmir Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak konforlu ve sıra dışı bir İzmir seyahati planlayabilmeniz adına şehrin en gözde gezilecek yerlerini sizler için listeledik:

1. Karagöl Tabiat Parkı

Deniz seviyesinden yaklaşık 850 metre yükseklikte bulunan ve şehrin en bakir doğal yaşam alanlarından biri olan Karagöl Tabiat Parkı en az bir gününüzü ayırmanız gereken bir yer. Trekking ve kampçılık gibi aktiviteler için de uygun bir yer olan bu doğa harikasına ulaşmak için Yeni Girne Örnekköy yönünden bağlanan asfalt yolu kullanmanızı öneriyoruz.

2. İnciraltı Kent Ormanı

Doğa yürüyüşü, kamp ve karavan, piknik vb. aktiviteler için oldukça uygun bir yer olan İnciraltı Kent Ormanı tam tamına 620 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. Binlerce ağacın bulunduğu ormanın denize sıfır piknik ve mangal alanları da mevcut.

3. İzmir Doğal Yaşam Parkı

Sadece Türkiye değil, dünya çapında bir öneme sahip olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, sayısız türde hayvanın bir arada bulunduğu bir hayvanat bahçesine sahip. İzmir tatilinize renk katacak İzmir Doğal Yaşam Parkı’na kiralık aracınızla kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

4. Balçova Teleferik Tesisleri

İzmir’e gelip de bu şehri en tepeden seyretmemek olmaz… Balçova Teleferik Tesisleri’ne giderek güne güzel bir kahvaltıyla başlayabilir ve ardından teleferiğe binerek şehri panoramik seyredebilirsiniz.

5. Kültürpark Fuar Alanı

26 Ağustos, 9 Eylül, Cumhuriyet, Montrö ve Lozan kapılarından giriş yapabileceğiniz Kültürpark, yıl boyunca düzenlenen fuar etkinlikleri, meşhur Göl Gazinosu, Açıkhava konser alanı ve çeşitli tesisleri ile gönlünüzde taht kuracak bir yer.

6. Çeşme & Alaçatı

Hem yurt içi hem de yurt dışı tatilcilerin ilk rotalarından biri olan Çeşme ilçesi ve Alaçatı beldesi aynı zamanda İzmir gece hayatının da nabzının tutulduğu yerlerden. Ayrıca rüzgar sörfü başta olmak üzere çeşitli aktiviteler için de uygun olan Çeşme’nin gece pazarlarını dolaşabilir, beach clublarında doyasıya eğlenebilir ve deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

7. Urla

İzmir Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak yaklaşık 25-30 dakikalık bir sürüşle ulaşabileceğiniz Urla’da dilerseniz denize nazır keyifli bir akşam yemeği yiyebilir dilerseniz de birkaç gün burada konaklayabilirsiniz. Çeşitli yeme içme ve eğlence imkanlarının yanı sıra birbirinden güzel koylarının da olduğunu hatırlatalım.

8. Mordoğan

İzmir şehir merkezinden yaklaşık 80 km uzaklıkta bulunan ve İzmir ile Karaburun arasında bulunan Mordoğan, tam tamına üç doğal plaja ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Akdeniz foklarının da üreme alanı olma özelliğine sahip olduğunu da hatırlatalım.

9. Karaburun

İzmir’in en önemli dalış noktalarından biri olan Karaburun sunduğu dalış aktivite imkanlarının yanı sıra günübirlik tatilcilerin ve kampçıların da gözde mekanlarından. Karavan veya çadırla kamp yapma düşünceniz varsa eğer Karaburun’u İzmir’de gezilecek yerler listenize mutlaka dahil etmelisiniz.

10. Dikili

İzmir’in en önemli tatil beldeleri arasında bulunan ve beş yıldızlı otellerin de olduğu Dikili, ekonomik tatil arayışında olanların da gözdesi. İstanbul, Bursa, Balıkesir gibi şehirlere de yakınlığıyla öne çıkan Dikili’de harika bir yaz tatili yapmanız kaçınılmaz.

11. Foça

Menemen, Çiğli, Karşıyaka ilçelerine yakınlığı ile ön planda olan Foça, İzmir’i yaz aylarında ziyaret ettiyseniz mutlaka uğramanız gereken bir yer. Foça Kalesi, çarşısı ve daha pek çok gezilecek yerin olduğu ilçede harika bir tatil sizleri bekliyor.

12. Ürkmez

İzmir’de deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkararak ekonomik bir tatil yapmayı planlıyorsanız Ürkmez ilk adreslerinizden biri olmalı. İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı olan Ürkmez’de çok sayıda mavi bayraklı plaj da bulunuyor.

13. Gümüldür

Gerek doğa ile iç içe kamp alanları gerekse doğal güzellikleri ile özellikle yabancı turistlerin gözdesi olan Gümüldür’de pek çok ultra her şey dahil beş yıldızlı konaklama tesisleri de bulunuyor. Aynı zamanda yazlıkçıların da yerleşim yeri olan Gümüldür’de harika bir tatil yapabilirsiniz.

14. Özdere

İzmir’in Menderes ilçesine bağlı olan ve Gümüldür ile komşu tatil beldesi olmasıyla öne çıkan Özdere’de erken rezervasyon fırsatlarından faydalanarak çok uygun fiyatlara unutulmaz bir yaz tatili yapmanız mümkün.

15. Pamucak

İzmir’in Selçuk ilçesi sınırları içerisinde yer alan Pamucak, bölge sakinlerinin olduğu kadar yerli ve yabancı turistlerin de ilk tercih ettiği tatil yerlerinden biri oluyor. Ayrıca Efes Antik Kenti, Şirince, Meryemana gibi yerleri ziyaret edecekseniz, gün sonu yorgunluğunuzu Pamucak Sahili’nde atabilirsiniz.

16. Sığacık

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bulunan ve sakinliği ile her gelenin beğenisini toplayan Sığacık, şirin, küçük ama bir o kadar da cıvıl cıvıl bir tatil beldesi. El işçiliğinin en güzel örneklerini bulacağınız çarşısını ziyaret edebilir, sahilinde gün boyu denizin tadını çıkarabilirsiniz.


Whatsapp Telefon