Efes Antik Kenti

Efes Antik Kenti

Selçuk Efes Gezi Rehberi

İzmir Aydın yolu üzerinde konumlanan ve İzmir ili sınırları içerisinde yer alsa da Aydın iline yakınlığı ile öne çıkan Selçuk, adını tüm dünyaya duyurmuş meşhur Efes Antik Kenti’ne ev sahipliği yapıyor. Tamamını gezmek için en az 3-4 günlük bir seyahat planı yapmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Sadece dünyaca ünlü Efes Antik Kenti ile değil, aynı zamanda Şirince’si, Meryem Ana Evi, Yedi Uyuyanlar’ı ve Pamucak Sahili ile de gelenlerin gönlünde taht kuran bir yer Selçuk… İzmir Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak, uçuşunuz sonrasında hızlıca kiraladığınız aracı teslim alabilir ve 1 saatlik sürüş sonrasında da bu eşsiz yerleşim yerine ulaşabilirsiniz. İşte sizler için hazırladığımız Selçuk gezi rehberi:

Selçuk Efes’te Gezilecek Yerler

İzmir’in en sessiz sakin ama bir o kadar da tarihi ve kültürel hazinelere ev sahipliği yapan ilçesi Selçuk’a geldiğinizde gezip görmeniz gereken çok sayıda yerin olduğunun farkına varmalısınız. Aksi takdirde 1-2 günlük bir seyahatte birçok yerini göremeden ilçeden ayrılmanız gerekebilir. Selçuk Efes’te mutlaka görmeniz gereken üç yeri sizler için listeledik:

Efes Antik Kenti: UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını altın harflerle yazdıran ve tarihi çok öncelere uzanan Efes Antik Kenti’ne Müzekart ile kolaylıkla giriş yapmanız mümkün. Yılın her mevsimi ziyaret edilebilen Efes Antik Kenti, Selçuk İzmir dendiğinde akla ilk gelen yerlerden biri. Türkiye’nin en önemli tarihi ve kültürel hazinelerinden biri olan Efes Antik Kenti içerisindeki stadyumlar, tapınaklar, çeşmeler, tiyatrolar vb. yapıları ziyaret edebilirsiniz.

Meryem Ana Evi: Hıristiyanlar için “hac mekanı” olarak kabul gören Meryem Ana Evi’nin keşfediliş tarihi 1891 senesine kadar uzanıyor. Her ayın 15. gününde ayinlerin yapıldığı Meryem Ana Evi, Hz. İsa’nın ölümünün ardından Hz. Meryem’in sığındığı ev olduğuna dair bir inanış var. Meryem Ana Evi ziyaretiniz için en az yarım gününüzü ayırmanızı öneriyoruz.

Şirince: Selçuk Efes’in en turistik yerlerinden biri olan Şirince’de güne muhteşem bir serpme köy kahvaltısıyla başlayabilirsiniz. Meşhur cumbalı evlerini ve şarap mahzenlerini ziyaret edebilir, Nesin Matematik Köyü’ne gidebilir, çarşısından sevdikleriniz için hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

Selçuk Efes’te Yapılacak Aktiviteler

İzmir Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile daha ekonomik bir hale getirdiğiniz Selçuk Efes seyahatinize renk katmak için çeşitli aktivitelere katılmayı düşünebilirsiniz. İşte Selçuk Efes’te yapılacak aktiviteler listenize mutlaka dahil etmeniz gerekenler:

  • Meşhur Demiryolu Müzesi’ne ziyarette bulunun.
  • Tarihi St. Jean Kilisesi’nin göz kamaştıran mimarisini inceleyin.
  • Çok yakın bir mesafedeki Kuşadası’nda en az bir gün geçirin.
  • Şirince’nin enfes şaraplarının tadına bakın.
  • Selçuk Arvalya’da konumlanan maket köyü ziyaret edin.

Selçuk Efes’te Yeme İçme

Midye dolmasından priştine kebabına, ot kavurmasından sütlü balığına kadar sayısız lezzet tadabileceğiniz Selçuk’ta Ege mutfağının esintilerini fazlasıyla hissedeceksiniz. Agora Restoran, Efes Köftecisi, Okumuş Pide, Ali Baba vb. yeme içme mekanlarını da listenize dahil etmenizde fayda var.

Selçuk Efes’te Gece Hayatı ve Eğlence

Aydın’ın ve Türkiye’nin en önemli tatil beldelerinden biri olan Kuşadası’na oldukça yakın bir mesafede bulunan Selçuk Efes’te gece hayatı pek hareketli olmasa da akşam vakitlerin de rotanızı Kuşadası’na çevirebilirsiniz. Ayrıca sene boyunca düzenlenen çeşitli etkinlik, festival ve konserlerin de güncel takvimlerini takip etmenizde fayda var. Her yıl eylül ayı içerisinde düzenlenen Efes Kültür Sanat Festivali bunlardan sadece biri…

Selçuk Efes’e Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin en önemli turistik yerlerinden biri olan Selçuk Efes’e pek çok şehirden havayolu veya karayolu ile ulaşmanız mümkün. İşte bu seçeneklerden bazıları:

Karayolu: Selçuk Efes İzmir’in bir ilçesi olmakla birlikte Türkiye’nin hemen hemen her şehrinden İzmir’e otobüsle ulaşım oldukça kolay. İzmir Otogarı’ndan veya İzmir’in herhangi bir ilçesinden kiraladığınız aracı teslim alarak Selçuk Efes’e konforlu bir yolculuk yapabilirsiniz.

Havayolu: İzmir Adnan Menderes Havalimanı varışlı uçuş seferlerini araştırarak erken rezervasyon fırsatlarından faydalanabilirsiniz. İzmir Havalimanı araç kiralama hizmetleri sayesinde havalimanına vardıktan sonra hızlıca kiraladığınız aracı teslim alabilir ve yaklaşık 1 saatlik sürüşün ardından Selçuk Efes’e ulaşabilirsiniz.




Whatsapp Telefon